woensdag 17 juni 2020

De eerste kluten geringd!

Vanochtend kom ik in rond 6 uur aan in de Crezéepolder, na al een ochtendronde vleermuizen achter de rug te hebben. Ook de afgelopen dagen was het druk met veldwerk, wat nog leuke soorten opleverde zoals gaffelwaterjuffer en bosbeekjuffers tijdens een BMP-ronde, wollige distel, paarbladig fonteinkruid en een overvliegende kwartel. Tevens kon ik de afgelopen dagen tussen de bedrijven door nog wat kieviten kleurringen in de Zegenpolder.
Kievit
Bosbeekjuffer
Deze ochtend staat daarentegen het ringen van kluten op het programma, waarvoor ook Rutger en Matthieu Plaisier en Arne van Wingerden al paraat staan. Het wordt afwachten of het lukt om de kuikens te vangen, omdat het grootste deel van de polder is afgesloten door een hek en een diepe geul. Na zo'n 2 uur waden, rennen en zweten lukt het echter uiteindelijk toch om totaal zes flinke kuikens van kluten te vangen en te ringen. Een prachtig resultaat!
Kluut
De kuikens krijgen kleurringen zodat ze ook makkelijk af te lezen zijn, waardoor hopelijk wat meer duidelijkheid komt over het broedsucces, overleving en verplaatsingen van de kluten. Wie weet zien we deze jongen volgend jaar wel weer terug?!
Kluten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten