zaterdag 16 juli 2016

Mooie tussenstop met grijze gorzen in Duitsland!

Van 16 juli tot 29 juli zijn we met het gezin 2 weken op vakantie geweest in Duitsland. De eerste week zaten we in het liefelijke dorpje Friedelhausen, in het Rheinland-Pfalz. De week erna verbleven we in Bad Schönborn een tiental kilometers ten zuiden van Heidelberg. Uiteraard deze twee weken erg genoten van de Duitse natuur en het landschap, en op de heenweg een tussenstop gemaakt op de Valwigerberg voor grijze gorzen. Deze plek langs de Moezel ligt relatief dichtbij de Nederlandse grens en het was een mooie tussenstop onderweg naar het zuiden. Ondertussen zijn we ook al een beetje ondergedompeld in de Duitse vogelwereld met over de snelweg alweer de eerste rode wouwen en in dorpjes zingende Europese kanaries.
Valwigerberg
Op de prachtige hellingen langs de Moezel duurt het even, maar dan vind ik toch eindelijk de eerste grijze gorzen. Het zijn twee jongen, maar een mooie volwassen vogel die even later op het pad loopt te scharrelen maakt het helemaal af. Gave beesten!
Grijze gors (jong)
Grijze gors (adult)
Naast deze fraaie vogelsoort is het ook een goede vlinderplek met onder andere apollovlinder en kleine sleedoornpage. De eerste krijg ik helaas niet te zien, maar van de tweede soort vind ik wel een exemplaar. Ook leuk zijn hier de duinsabelsprinkhanen, een soort die we in Nederland (zoals de naam al zegt) vrijwel alleen in de kustduinen aantreffen.
Spaanse vlag
Kleine sleedoornpage
Duinsabelsprinkhaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten