dinsdag 13 augustus 2013

Rustig begin maar met koninginnenpage!

Na vanochtend Evert Meijer te hebben opgehaald om deze week bij mij te logeren, besluiten we vanmiddag om gewoon maar wat rond te fietsen. We besluiten om richting het veld bij de Karwei te gaan, en dat blijkt geen slechte keuze. Bij aankomst is al duidelijk dat de oranje luzernevlinders ook dit terrein gevonden hebben, want we zien er wel iets van 20!

Terwijl we het terreintje overlopen komt er opeens iets groots aanfladderen, een koninginnenpage! Hij komt mooi dichtbij langs, maar vliegt door en gaat helaas dus niet op de vlakte zitten. We vermaken ons verder nog met een geringde kleine plevier die succesvol heeft gebroed, aangezien er twee aardige jongen rondlopen. De ad. vogels is echter geringd in Alblasserdam, aan de overkant van de rivier, en verder dus niet heel erg interessant..


Kleine plevier (juv.)
We kijken hierna nog even in Zwijndrecht voor geringde meeuwen, en dat levert 4 geringde kleine mantels op waarvan we er 3 kunnen aflezen.
Poot van kleine mantel R[DV]
Na vanavond nog een rustig rondje te hebben gemaakt met wat hooibeestjes, sikkelsprinkhanen en dergelijke, zit de eerste dag er weer op met als hoogtepunt de koninginnenpage!
Sikkelsprinkhaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten