zaterdag 17 augustus 2013

Niet veel bijzonders..

Nadat het afgelopen nacht behoorlijk laat geworden was, begonnen we vanochtend ook erg laat. Voordat Evert naar huis zou gaan, hebben we nog even een bezoekje aan de Sophiapolder gebracht. Het water stond hoog dus de eenden waren nu goed af te kijken. Er zitten alweer vooral veel krakeenden, wintertalingen,  en slobeenden, maar ook alweer enkele zomertalingen ertussen.

Omdat het eiland al behoorlijk is dichtgegroeid is het voor steltlopers minder aantrekkelijk geworden en is enkel nog de noordpunt, die niet is dichtgegroeid, in trek bij de steltjes. Hier lopen ze echter op een zodanig grote afstand dat er niks van te maken is helaas. Door het opkomende water vlogen ze vanochtend wel regelmatig rond, en zo bleken er nog wel tientallen grutto's en kemphanen, en een groep van ca. 45 goudplevieren te zitten!

Op de terugweg naar huis zat er opeens een boomsprinkhaan op m'n jas, leuk!

Boomsprinkhaan
Na het eten brengen we Evert weer thuis in Elspeet, en uiteraard fietsen we daar ook nog een rondje. Dat levert nog wat schavertjes, negertjes, heidesabelsprinkhanen en andere gebruikelijke heide- en bossoorten op maar verder niet erg schokkende dingen. 

Schavertje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten