donderdag 22 augustus 2013

Niet alleen spitskopjes

Komend schooljaar moet ik een profielwerkstuk (PWS) maken, en aangezien ik dit doe over gewone en zuidelijke spitskopjes (sprinkhanen), ben ik afgelopen week elke dag buiten bezig geweest met deze fraaie beestjes. Uiteraard niet alleen naar deze sprinkhanen en ook nog allerlei andere dingen gezien.

Zo leverde de Sophiapolder verschillende zomertalingen, wat kemphanen, grutto's en alweer aardig wat lepelaars op. Verder uiteraard her en der ook weer wat geringde meeuwen afgelezen, en zaten op elk ruig terreintje wel een paar oranje luzernevlinders en soms ook een behoorlijk aantal sikkelsprinkhanen. 

Kleine mantelmeeuw W[LV]
Verder is ook de purperreigertrek weer begonnen, en aangezien het afgelopen maandag 19-8 noordenwind was, leverde een telling met Sander Elzerman en Laurens vd Padt een behoorlijk aantal reigers op. Uiteindelijk zagen we 3 grote zilverreigers, 42 blauwe en 36 purperreigers naar het zuiden wegtrekken, het blijft een gaaf gezicht! Voor volledige telling zie hier.

De meest prettige soort van de afgelopen week was wel een wespendief, die vanmiddag op behoorlijke hoogte over Ambacht kwam zeilen, en nieuw is voor mijn IJsselmonde-jaarlijst! Altijd leuk!

Wespendief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten