dinsdag 19 maart 2013

Bronskopeend-twitch!

Als ik vanmiddag thuis kom uit school wil ik eigenlijk gelijk m'n telescoop pakken om voor het eten nog even een blik op de Sophiapolder te werpen. De afgelopen tijd blijkt het behoorlijke aantallen steltlopers aan te trekken dus wie weet zit er nog wat tussen! Uit gewoonte werp ik eerst nog even snel een blik op de computer en dan valt mijn oog opeens op de waarneming van een bronskopeend op www.waarneming.nl. Zal wel weer een escape zijn is mijn eerste reactie, maar een blik op dutchbirding leert mij dat het er toch wel goed uitziet voor een wilde vogel!

Snel zoek ik contact met Laurens vd Padt en om kwart voor zes kan ik met hem bij Laurens vd Wind en zijn vader instappen op weg naar Spijkenisse. In de polder naast deze plaats vond Chris de Nooijer de  deze schitterende eend uit Oost-Azië in een groepje smienten.

Het begint onderweg te regenen en ook als we bij de paar vogelaars die er staan aanschuiven miezert het nog steeds door. Dat maakt natuurlijk niks uit want de eend loopt op niet al te grote afstand in het gras te foerageren tussen de smienten en laat zich ondanks het grauwe weer fraai bekijken. De poten zijn ongeringd en als de vogel even flappert zien de vleugels er mooi gaaf uit. Al met al lijkt het dus wel goed te zitten met dit 12de geval voor Nederland.



Bronskopeend tussen de smienten
Na vijf kwartier staan we weer in Ambacht met een schitterende eend op zak die uiteraard nog nieuw is. Nu is het nog afwachten wat het CDNA ermee doet..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten