woensdag 6 oktober 2010

Woensdagmiddagrondje

Vanmiddag weer mijn rondje gedaan in de buurt. Het begon in Polder Sandelingen Ambacht. In een stukje ruigte zaten nog een watersnip, wast zanglijsters, rietgors en een graspieper. Een stukje verder zat er op een hek een tapuit samen met een paapje en in een sloot zwommen nog 2 dodaarzen, wat slobeenden en een wintertalingen.

Vervolgens nog even een terreintje afgestruind wat nog een paartje roodborsttapuiten opleverde. Erg leuk want ik had ze op deze plek nog nooit gehad.

In Rijsoord kom ik niet verder dan een groepje van 8 sijzen en in Waalbos en bij Heerjansdam is het ook niks. Dan nog maar even naar het Develbos. Als ik langs de Devel kom fietsen zie ik gelijk een valk vliegen. Ik determineer de valk als boomvalk en zo zet ik hem dan ook op www.waarneming.nl. Ik krijg echter al snel commentaar dat het geen boomvalk is en ook geen torenvalk. De mensen zijn er nog druk mee bezig dus ik wacht in spanning af..

Toevoeging 10 oktober 2010: De valk blijkt een Roodpootvalk te zijn. Uiteraard ben ik hier erg blij mee omdat deze vogel voor mij een nieuw soort is, 292 om precies te zijn.

Verder zit er nog een grote groep mezen in het bos en stiekem hoop ik op een bladkoning maar helaas.. Verder zitten er in de groep nog wel 6 tjiftjaffen, een zwarte mees, 3 matkoppen en verder veel pimpel-, kool- en staartmezen. Een paar bessenstruiken zitten ook de nodige zanglijsters. Bij elkaar tel ik er 47.


Roodpootvalk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten