vrijdag 10 mei 2019

Grutto's ringen!

Vandaag was het mogelijk om een keer met Astrid Kant mee te gaan met het ringen van grutto's in de Vijfherenlanden. Bij verschillende boeren die erg met weidevogels begaan zijn ringt ze kuikens van grutto's, maar ook oudervogels. Vandaag is in ieder geval het plan om een oudere grutto te vangen, en na een aantal mislukte pogingen lukt dat inderdaad. Wat een prachtige vogel, schitterend!

Grutto
Hierna proberen we het ook nog op wat andere locaties, maar op de meeste plekken lopen de grutto's al met jongen rond. Op één plek kunnen we gelukkig ook zo jong ringen, dankzij een boer die tijdens het maaien een jong vangt en in een doosje klaar zet. Dat is nog eens samenwerking! Een prachtig groot jong die het hopelijk gaat redden, dat is bij de bescherming van grutto's natuurlijk vaak de vraag.
Het doosje staat te wachten...
Jonge grutto
Al met al leuke een leuke afwisseling na weer een paar dagen op het strand te hebben gezeten. Dat leverde overigens naast de sterns ook nog veel doortrekkende steltlopers op, die nu in hun prachtkleed zijn. Kanoeten, rosse grutto's, bontbekplevieren en een enkele steenloper lieten zich mooi bekijken! Overigens was gisteren het teamuitje ook niet onaardig, toen we tijdens een kanotocht in de Biesbosch visarend, zeearend en zwarte wouw tegenkwamen. Zeker niet onaardig zo'n stage!
Bontbekplevier
Bonte strandloper
Steenloper
Kanoet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten