maandag 15 oktober 2018

'Zwibis' en 'blako' tijdens bureauwerk

Oktober is een prachtige vogelmaand, maar er moet ook gewoon gewerkt worden! Vanochtend is het een prachtige ochtend, maar ik moet bezig met m'n scripite. Bij het open raam gaat dat best aardig Het is oktober en ondanks dat ik thuis zit is er maar weinig tijd om te vogelen. Vanochtend zit ik dan ook gelijk weer achter m'n bureau om insecten te determineren en andere belangrijke dingen te doen. Opeens hoor ik echter het bekende roepje van een bladkoning door het raam! Een leuke verrassing om zo eens een 'blako' te ontdekken. Een nieuwe soort voor de 'huislijst' en ze blijven toch zeldzaam in Ambacht!

Omdat bij Kinderdijk mogelijk een dwerggors over is gekomen, besluit ik toch nog even naar de Crezéepolder te gaan. Laurens van der Wind staat daar al te tellen, maar met al de rietgorzen in de polder zou hij daar zomaar kunnen zitten. In een uurtje tellen komt hij echter niet langs, maar een groep grote zilverreigers en wat boomleeuweriken zijn ook niet onaardig!
Grote zilverreigers
Na 11u stappen we dan op de fiets richting het Waalbos. Gisterenavond werd daar namelijk een zwarte ibis gemeld, en ook vanochtend is hij nog aanwezig. Vermoedelijk hangt het exemplaar al vanaf zaterdag rond op IJsselmonde. Omdat we vorig jaar ook al een 'zwibis' hadden is de druk er uiteraard af, maar het is toch wel een fraaie soort om te zien lopen! Erg leuk!

Zwarte ibis
Op de weg terug naar huis komt nog een groepje boomleeuweriken over, waarna ik me thuis weer installeer achter m'n bureau. Toch een leuk tussendoortje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten