zaterdag 20 oktober 2018

Een tamme zaterdag...

Vanaf het donker staan we vanochtend weer met 6 man sterk in de Crezéepolder, hopend op wat vogeltrek. Er staat echter nauwelijks wind, en de meeste vogels zien we waarschijnlijk dan ook niet. De aantallen zijn namelijk niet hoog, maar ook met de krenten is het rustig. De beste soort van de ochtend is wel een duo zilverplevieren die kort ter plaatse zijn in de polder, maar ook schitterend over de telpost komen. Ze laten goed van zich horen! Uiteindelijk vertrekken ze toch richting zuidwest. Verder is een tweetal blauwe kiekendieven wellicht nog het noemen waard, maar veel meer dan dat is het helaas niet. Overigens lees ik nog wel twee Poolse kokmeeuwen in de polder af, waarvan er eentje ook in juli al rondliep. Die is dus aardig plaatstrouw. 
Poolse kokmeeuw
Voor de totalen van de telling, zie hier

Een gebruikelijk rondje door Ambacht, Polder Sandelingen en het Waalbos levert uiteindelijk ook niet veel spektakel op. Het spannendst is het nog in de Volgerlanden, waar nog een groepje van vier boomleeuweriken rondloopt, maar er zitten ook nog tientallen rietgorzen en wat ringmussen. Een wesp die een zweefvlieg verschalkt eist ook nog even de aandacht op...
Wesp doodt een zweefvlieg
Elders is het niet meer dan de gebruikelijke (vuur)goudhaantjes, wat waterpiepers, groene spechten en een enkele watersnip. Ook de zwarte ibis is ondertussen gevlogen uit het Waalbos. Jammer maar helaas! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten