zaterdag 29 september 2018

Onderhoudende telling met leuke soorten!

Vanochtend staan we weer met een mannetje of vijf in de Crezéepolder om trek te tellen. Het weer is prachtig met een zachte oostenwind, maar dat levert meestal alleen maar 'hoge trek' op. Daar zie je dus niet zoveel van. Desalniettemin kan er zomaar wat leuks overvliegen, en dat gebeurt gelukkig ook! In de schemering komt er bijvoorbeeld mooi een kleine zilverreiger langs, die de rest van de ochtend nog gevolgd wordt door een twee- en drietal. Zes exemplaren is niet slecht!

Even na tien uur komt op enige afstand nog een blauwe kiekendief langs geflapt. Ook altijd leuk en de eerste weer van het naar. Een kwartiertje later komt een velduil hoog over de Noord, en langzaam maar zeker gaat deze naar west. Het blijft toch een mooi gezicht om zo'n uil op klaarlichte dag op grote hoogte te zien flappen!
Velduil
Qua soorten viel het dus zeker niet tegen vanochtend, maar de aantallen waren niet echt denderend. Het eerste bokje en een groepje bontbekplevieren zijn overigens ook nog wel het noemen waard. Zie voor de totalen hier.
Crezéepolder
De rest van de ochtend vogelen we nog wat rond Ambacht. Wat veldjes worden afgestruind wat nog wat paapjes, boompiepers en roodborsttapuiten oplevert. Echt veel spannender wordt het echter niet, maar de telling van de ochtend maakt dat dan wel weer goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten