zaterdag 22 september 2018

Dagje aalscholver...

Vanochtend staan Matthieu Plaissier, Laurens van der Wind en ik weer traditiegetrouw in de Crezéepolder, hopend op wat trek. Vandaag zit het er echter niet in. Vogels vliegen er nauwelijks en het zijn wat bruine kiekendieven, wat groepjes eenden en een bontbekplevier die ons nog tot 11u kunnen amuseren. Een visarend die al weken rondhangt en nog even op de Noord komt jagen, draagt daar ook nog wat aan bij.

Voor de telling zie hier.

We nemen hierna maar weer eens een kijkje op de Sophiapolder, maar qua goede soorten is het daar weer helemaal niks. Wel is een paar honderd aalscholvers erg indrukkend om te zien! Ze foerageren in een grote groep bij de inlaat, en tevens staan er velen op de steigers uit te buiken en te drogen. Een prachtige gezicht om zo'n (vermoedelijke doortrekkende) groep te zien!

Aalscholvers
Verder is er op een paar duizend eenden na niet veel te beleven, en komt er ook een fikse regenbui aan. Die was niet voorspeld... Maar dat zegt natuurlijk niks. Uiteindelijk bleef het ook de hele middag regenen. Volgende keer maar weer beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten