woensdag 5 september 2018

Prachtige vangsten in de Zegenpolder!

De afgelopen dagen gaat het erg lekker in de Zegenpolder! Veel tapuiten en paapjes hangen daar momenteel rond, en het is me ook gelukt om er daar resp. twee en vier van te vangen! Wat een prachtige vogels zo in de hand. Helemaal leuk was één van de tapuiten, wat op basis van de vleugellengte een Groenlandse tapuit bleek te zijn. Deze ondersoort komt dus van nog verder en heeft vleugels die ongeveer een centimeter langer zijn. Ze vliegen dan ook een stuk verder en zijn daarom een stuk groter.
Paapje
Groenlandse tapuit
Tapuit
Groenlandse tapuit (links) en tapuit
De meeste paapjes zitten overigens goed in het vet. Dit vet leggen vogels aan voordat ze gaan trekken, zodat ze dat kunnen opbranden tijdens het vliegen. Kennelijk is er genoeg voedsel in de polder om een stevige voorraad aan te leggen...
Moddervet...
Naast deze tapuiten en paapjes doen de andere insecteneters het ook goed. Zo wist ik nog wat grasmussen te vangen, maar ook een bosrietzanger en een graspieper. Van die laatste soort gaan er de komende weken nog wel meer volgen als het goed is. Zou mooi zijn, want ook dat zijn schitterende vogeltjes!
Graspieper
Bosrietzanger
Als kers op de taart ving ik maandag ook nog eens een ijsvogel! Het was de eerste vogel van de week. Een goed begin dus! Op basis van de donkere kleur van de pootjes is het een jong exemplaar. Een goed teken dus, want met de vorst zijn veel vogels doodgegaan afgelopen winter. Ze kunnen dus wel wat jong grut gebruiken...
IJsvogel
In de polder is het verder ook niet saai met dagelijks overvliegende goudplevieren en boompiepers, maar ook nog een bonte strandloper, wulp en grote gele kwikstaart. Ook vermaken dagelijks haviken, boomvalken en soms een slechtvalk zich in de polder!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten