vrijdag 30 oktober 2015

Magere vangst, maar wel weer goede Crezée!

Deze vrijdag ben ik vrij, dus weer een mooi moment om weer eens te ringen bij VRS Meijendel. Met Maarten Verrips en Peter Spierenburg breng ik de ochtend door, en gelukkig zijn er ook nog wat vogels om ons bezig te houden. Heel spectaculair is het vandaag helaas niet met vooral veel standaard soorten een boomleeuwerik als leukste. Voor de totalen zie hier.
Boomleeuwerik
Thuis aangekomen besluit ik nog een ronde te lopen door de Crezéepolder, je weet immers nooit wat dat kan opleveren! Na wat ruige veldjes met vooral veel water- en graspiepers en rietgorzen, stoot ik even later alweer de 3de ijsgors van het najaar op in de polder! Luid roepend vliegt die op om even verder weer in te vallen, dus maar weer wat mensen bellen die 'm nog 'nodig' hebben op IJsselmonde. Hans Bossenbroek is als eerste weer present, en onderweg stoot hij zowaar nog een velduil op! De ijsgors is dan helaas al verdwenen naar het eiland in de polder, maar langzaam stroomt dat weer leeg met piepers, dus de hoop is dat die weer 'goed' zit. Met de ondertussen ook gearriveerde René Los, Kees en Laurens van der Wind vinden we even later de vogel toch weer terug tussen de piepers waarna die zich bijzonder fraai laat zien op de grond, gaaf!! 

Als de vogel uiteindelijk weer verder de polder in verdwijnt vinden we op de terugweg ook de velduil weer terug, ook alweer de 2de van het najaar, het gaat toch uitzonderlijk goed dit najaar op 't eiland! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten