maandag 22 december 2014

Dagje 'meeuwen' door Nederland

Al enige tijd had ik met Laurens van der Padt afgesproken om eens naar de vuilnisbelt van Barneveld gegaan, vandaag was het dan zover! Onderweg miezert het en het waait flink maar eenmaal bij de stort aangekomen valt het allemaal wel mee en is het gelukkig ook droog. De meeuwen zitten voornamelijk nog op de helling naast de vuilstort aangezien er nog geen nieuw afval van vandaag is gearriveerd. De groep op de helling is groot genoeg en er valt veel te zien, zeker als even later de eerste vuilniswagens het terrein opkomen en de meeuwen dus volgen.

Uiteindelijk zien we tussen de ca. 400 zilvermeeuwen 13 pontische meeuwen, in alle kleden, en 4 geelpootmeeuwen. Daarnaast lezen we nog 10 zilvermeeuwen af uit Denemarken, Duitsland, Texel en uit kolonies bij Amerongen en de Rotterdamse haven. Een geringde Poolse pontische meeuw Y-PNTC en de bekende Zwitserse geelpootmeeuw zijn de leukste aflezingen.
2kj pontische meeuw Y-PNTC
Zwitserse geelpootmeeuw
1kj pontische meeuw
Rond een uur of één komt er weinig nieuws meer bij en besluiten we Barneveld dan ook maar te verlaten. Aangezien we langs Utrecht komen kijken we nog even langs het Amsterdam-Rijnkanaal wat ook altijd wel een goede plek voor meeuwen is. Tussen de zilvermeeuwen en 7 kleine mantelmeeuwen (op Barneveld hadden we er geen 1!) zien we zowaar ook nog 3 pontische meeuwen staan. 
3kj pontische meeuw
Als laatste checken we nog even ons bekende Rotterdam-Zuid, maar er is zowat geen meeuw te bekennen. We lezen nog een bekende Duitse zilvermeeuw af en zien nog 3 geelpoot- en één pontische meeuw.
Al met al vandaag een erg leuke dag met maar liefst 17 pontische meeuwen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten