zaterdag 28 september 2013

't Was niet veel vandaag...

Zoals de afgelopen zaterdagen, beginnen Laurens vd Padt en ik, vanochtend weer op de Gorzen voor een telling. Er vliegt zoals gebruikelijk niet veel, en de leukste dingen zijn wel een blauwe kiekendief, een tweetal purperreigers en twee grote gele kwikstaarten. Na een uurtje hebben we het dus wel weer gezien, en fietsen dan maar even De Gorzen, en industrietterrein Donkersloot rond. Dat levert ook helemaal niks op, dus besluiten we eens het Oosterpark te gaan bezoeken.

De Gorzen
In dit behoorlijk grote park, langs de A15, zien we in wat mezengroep in totaal 3 vuurgoudhaantjes, en zorgt een rood weeskind, een grote nachtvlinder, ook voor de nodige afleiding.

Rood weeskind
We bezoeken hierna wat ruigtes in Ridderkerk, wat de eerste veldleeuwerik van het najaar oplevert, en lopen nog wat rond in Polder Sandelingen en Waalbos. In dit laatste gebied staat even later opeens m'n band weer eens leeg, dus na een korte onderbreking door een fietswissel thuis, kunnen we na drie kwartier vertraging weer verder. We lopen hierna de rest van Waalbos af, bezoeken het Develbos en vereren ook wat parkjes in Zwijndrecht met een bezoekje. Dit alles levert uiteindelijk twee ijsvogels, vier paapjes, wat vuurgoudhaantjes en wat gele kwikstaarten op. Niet veel dus, en inmiddels is het alweer bijna vijf uur dus we houden het voor gezien. 

Al met al vandaag niet veel bijzonders maar ja, je kan niet elke keer wat hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten