zaterdag 14 september 2013

Vruchteloos dagje

Voor vandaag was veel regen opgegeven, maar als Laurens vd Padt zien dat het rond half negen droog wordt, besluiten we toch een rondje te gaan maken. De Karwei, Crezéepolder en de Gorzen checken we, maar overal is het rustig qua vogels, en een tapuit, een mooi jagende slechtvalk en 7 paapjes zijn de hoogtepunten. Als we horen dat Laurens vd Wind met z'n vader naar de Maasvlakte gaan voor zeetrek, besluiten we hen te vergezellen, want wellicht vliegt er nu wat meer dan afgelopen woensdag!

Het regent eerst nog behoorlijk, en als het eenmaal droog is kunnen we beginnen. De wind is hard, maar komt net als afgelopen woensdag teveel uit het noorden, en er vliegt dan ook weer vrijwel helemaal niks. De paar bosjes naast de telpost leveren nog wel een gekraagde roodstaart en een braamsluiper op, altijd leuk.
Maasmond
Weer thuis kan ik het niet laten nog even een bezoekje aan de Sophiapolder te brengen, maar meer dan een geelpootmeeuw en een geringde grote mantelmeeuw, waarvan ik de ring helaas niet af kan lezen, levert dat niet op.

Geelpootmeeuw
Wat voeren in Zwijndrecht levert nog slechts 10 kleine mantels op, waarvan er geen eentje geringd is. De enige ring die ik zag, zat aan een ontsnapte tamme brandgans, die drankbaar wat brokjes brood naar binnen schrokte. Al met al vandaag dus een tamelijk vruchteloos dagje, maar die horen er immers ook bij..

Brandgans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten