zaterdag 7 april 2012

Pleister op de wond

Vanaf vorige week zondags zit er een mannetje blauwvleugeltaling nabij Valkenswaard in een ven. Dit ven is echter helemaal vol gegroeid en op de enkele zichtbare open stukken wordt de vogel enkele keren per dag gezien. Het is dus erg lastig deze vogel te zien te krijgen.


Vol verwachting liepen we dan ook om zeven uur vanaf de parkeerplaats naar het ven. Onderweg hoorden we wat kuif- en zwarte mezen en ook de eerste boompieper van het jaar! Bij het ven aangekomen verspreidden we ons en kon het wachten beginnen. Eerst was dat nog wel aangenaam met mooie baltsende dodaarzen vlakbij, een zingende blauwborst, wat roepende waterrallen en af en toe een wintertaling die om een hoekje komt kijken en na enkele seconden weer verdwijnt. Dit begint echter te vervelen en na twee uur hadden we er dan ook niet erg veel zin meer in. Desondanks bleven we nog twee uur wachten wat nog een goudvink, 3 appelvinken, wat boerenzwaluwen, een witgatje en als kleine troostprijs een luid roepende overvliegende buidelmees oplevert!

Om kwart over elf houden we het echt voor gezien en lopen weer terug naar de auto. Inmiddels hebben we de melding gekregen dat de poelruiter die gisterenmiddag was gefotografeerd bij Ettenleur nog steeds aanwezig is dus besluiten we daarheen te gaan. In het plasje langs de provinciale weg is de ruiter gauw gevonden maar hij loopt helaas aan de achterkant. Ondanks de afstand laat de vogel zich nog aardig bekijken!
Poelruiter
Vandaag dus minder geslaagd dan gisteren door het missen van de blauwvleugeltaling maar gelukkig was de poelruiter nog een mooie pleister op de wond. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten