zaterdag 28 april 2012

Ondanks afwachten nog een mooie dag!

Gisterenavond zag de weersvoorspellingen er bar slecht uit dus besloten we vanochtend maar eens een keertje af te wachten. Zoals wel vaker het geval is bleek het mee te vallen en zou het om 10 uur droog worden volgens buienradar. Om 10 uur werden Laurens, Laurens en ik dan ook door Herman opgehaald bij de bushalte om in de Biesbosch te gaan vogelen.

Als we over de A15 t.h.v. Papendrecht rijden zien we opeens een rover aan de linkerkant van de weg vliegen wat een rode wouw blijkt te zijn. Als we via de afslag op de plek komen zien we hem langzaam richting het noorden verdwijnen, fraai!!

We besluiten hierna eerst de Tongplaat in de Dordtse Biesbosch te bezoeken. In dit nieuw ingerichte gebied zien we tientallen groenpootruiters, bontbekplevieren, kemphanen, mooie bonte strandlopers in zomerkleed, een zwarte stern en wat zomertalingen. Als we hier zijn uitgekeken besluiten we naar de Brabantse kant te gaan. Het is hier erg rustig dus besluiten we naar de weer gemelde ringsnaveleend in de Weerribben te gaan.

In het begin rijdt het lekker door maar als de A28 dicht is verliezen we zo'n drie kwartier in de file. Even later zijn we getuigen van een net gebeurde kettingbotsing en moeten we wachten op de Ketelbrug die net open gaat. Na dit alles duurt het niet lang voordat we bij het gehucht 'Nederland' naar een schitterend vrouwtje ringsnaveleend staan te kijken. De vogel zwemt samen met een tafeleend in een vaart en laat zich leuk bekijken.

Ringsnaveleend (vrouw)
Als we onderweg zijn naar Zwolle waar in de Milligerplas al enige tijd een roodhalsfuut aanwezig is krijgen we de melding van een duinpieper en reuzenstern aan de andere kant van Zwolle. Na een snelle check over de helaas lege Milligerplas rijden we gauw door naar deze twee fraaie soorten. Ze werken gelukkig goed mee en vooral de duinpieper is een mooie aanvulling op de jaarlijst. Zeker ook omdat hij daar vorig jaar niet op stond. 

Reuzenstern met vsidieven, kokmeeuwen en bergeend

Duinpieper
In een bos nabij Vierhouten sluiten we de dag af met een paar zingende bonte vliegenvangers. Helaas zijn de eerste fluiters nog niet gearriveerd maar desondanks weer een mooie dag met weer vijf nieuwe voor de jaarlijst. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten