zaterdag 10 september 2011

Twee draaihalzen!

Vanochtend eerst met Jan even naar de Karwei voor de draaihals. Samen met Frank Oling zoeken we het terreintje af en na zo'n half uurtje vinden we hem. De vogel laat zich erg slecht en eigenlijk alleen maar vliegend zien dus besluiten we weer verder te gaan. Bij het perenlaantje is het op een paapje na ook erg stil en omdat we om 10 uur opgehaald worden door Herman gaan we maar vast richting de brug. Bij de Fast Ferry bekijken we nog een paartje zwarte roodstaarten en dan is het toch echt tijd om naar de Maasvlakte te vertrekken.

Zwarte roodstaart
Ondertussen zijn de eerste meldingen van draaihalzen en een ortolaan doorgekomen dus een half uur later lopen we vol goede moed de vuurtorenvlakte op. Helaas blijkt de ortolaan onvindbaar en moeten we het doen met wat tapuiten, tjiftjaffen en een zwartkop. Even over zee kijken levert behalve wat grote sterns ook niks op, de wind staat helemaal verkeert. Dan maar wat draaihalzen op de stuifdijk proberen en dat lukt! Op de oostpunt van de Stuifdijk vinden we in het gezelschap van Morrison Pot de al eerder gemelde draaihals. Helaas is hij erg lastig en Herman weet hem dan ook niet in de kijker te krijgen.


Verder zien we langs de Stuifdijk nog een grauwe vliegenvanger, wat tapuiten, paapjes en een sprinkhaanzanger. Nog een rondje over de Vuurtorenvlakte levert nog een mooie vuurgoudhaan op en langs de Antarticaweg zien we een mooie groep van zo'n 50 eiders, leuk! Even over het Oostvoornse meer kijken levert niet de gewenste zeekoet op en we besluiten nog even langs de Karwei te gaan voor de Draaihals. Op het terreintje is het een drukte van vanjewelste en de draaihals wordt ons aangewezen en laat zich leuk bekijken in een boompje.

Draaihals
Al met al vandaag geen spectaculaire dingen maar wel 2 draaihalzen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten