donderdag 15 september 2011

Kleinste jager

Thuis aangekomen zie ik dat er bij Delft, op de dijk waar het verlengde van de A4 eens zal moeten komen een kleinste jager is gezien. Na wat overleg met Jan is het gauw geregeld en stappen we op de fiets voor de dertig kilometer lange tocht. Anderhalf uur later en na een toch dwars door Rotterdam komen we o de dijk aan. Van tegemoetkomende vogelaars horen we goede berichten en hebben dus alle hoop de vogel te zullen binnen tikken.

Als we op de plek zijn vertelt Rob Berkelder ons het slechte nieuws dat de vogel zo'n tien minuten opgevlogen was en uit beeld was verdwenen door een rietkraag. De toen aanwezige vogelaars konden niet zien of de vogel geland was of dat hij was door gevlogen, wachten dan maar. Rob vertrekt richting de Lepelaarsplassen voor het klein waterhoen en wij kijken met onze verrekijkers, de telescoop thuis gelaten, over het gebied.

Na zo'n half uurtje tevergeefs scannen komt Alex van der Giessen aanlopen die ons de vogel gelijk aanwijst, waarvoor dank! De vogel was vanaf onze plek onzichtbaar door een wilgenbosje en we konden de vogel dus niet zien. Na ons een stukje verplaatst te hebben konden we de vogel, ondanks het tegenlicht, goed bekijken.

Kleinste jager
Na nog weer dichterbij te zijn gegaan en dankzij een vogelaar met een telescoop konden we de vogel nog veel mooier bekijken. 

Kleinste jager
Dit is inmiddels de zesde lifer in september die mijn levenslijst naar de 323 heeft gebracht. Mijn jaarlijst staat inmiddels op de 280, hopelijk is de 300 te halen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten