zaterdag 3 september 2011

Kleine trap!!

Vanochtend sta ik om een uur of negen samen met Rick en Herman op de Maasvlakte om daar vandaag iets te gaan vinden. We zijn niet de enige die met dit idee vanochtend hier gereden zijn want voordat we goed en wel gearriveerd zijn wordt de eerste draaihals al doorgegeven. Wij beginnen maar bij het Distripark waar op enkele tapuiten en een boompieper na niet veel te beleven valt.


Dan maar naar die draaihals. Helaas de vogel niet in de bewuste greppel kunnen vinden maar hier wel erg veel tapuiten en een paapje. Terwijl we hier stonden werd er een stukje verderop ook weer een draaihals gemeld en ook deze kregen we niet in de kijker. Een plan om de 'steppekiekendief' van Katwijk op te gaan wachten hebben we ook niet doorgezet omdat de vogel niet meer bij de 'Vulkaan', bij Den Haag, was gemeld. Toen volgde enkele hectische minuutjes. Laurens vd Padt meldt bij Ambacht een draaihals bij de Karwei, een stukje verderop wordt weer een draaihals gemeld en er wordt een kleine trap doorgegeven vanaf de Hoge Veluwe.

Het plan is gauw gesmeed en na enkele minuten zitten we op weg naar de Draaihals bij Ambacht om dan als er iets meer info is doorgegeven over de kleine trap gelijk door te steken daarheen. Met Pieter Doorn en co achter ons aan arriveren we even later bij de Karwei waar de draaihals gelijk in beeld krijgen. Inmiddels is er meer info over de kleine trap en van de aldaar ook waarschijnlijk aanwezige witbandkruisbekken doorgegeven. Het duurt dan ook niet lang voordat de auto helemaal gevuld is met 6 personen, best warm met z'n vieren op de achterbank...

Draaihals
Op de A15 begint de ellende al maar gelukkig is de file snel opgelost. Dan begint in Ede het gezeur weer waar een ellenlange rij voor een stoplicht staat de wachten, gelukkig weet Herman daar wel raad mee.. Hierna komen we achter een optocht van trucks met gehandicapte die luidt toeterend op de weg stil staan.. Als we deze hindernis ook overwonnen hebben komen we weer in de file voor een ongeluk en dan rijden we toch eindelijk Otterlo binnen. De auto wordt gauw op de parkeerplaats gezet, een kaartje gekocht en doordat  er helaas geen fietsen meer beschikbaar zijn moeten we lopen. Na zo'n 10 minuten krijgen we de groep vogelaars in beeld en even later ook de kleine trap, super!!


De vogel zit op een aardige afstand maar ondanks dat laat dit adult mannetje kleine trap in zomerkleed zich schitterend bekijken. Hij loopt wat te foerageren, zit af en toe te poetsen, te kijken, super!!Kleine trap
Als er na zo'n uur genoeg van hebben lopen we weer terug naar de auto met onderweg nog een mooie hazelworm op het pad, altijd leuk!!

Hazelworm
Een korte zoektocht bij Ypenburg levert helaas niet de gemelde ortolanen op, maar je kan natuurlijk ook niet alles hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten