donderdag 8 september 2011

Steppekieken!!

'16:00 bushalte' luidt het sms'je tijdens het vijfde lesuur. Om die tijd staan Jan en ik dus ook bij de halte en kunnen we beginnen met het file-rijden. De files vallen gelukkig mee maar onderweg krijg je allemaal verhalen te horen over de schitterende noordse en grauwe pijlen enz. Daar wordt je ook niet echt vrolijk van en je krijgt een beetje een gevoel van 'wat heb ik nou op school zitten doen..', niet veel dus.

Om iets over vijf komen we aan op de Tweede Hoefsteeg te Rosmalen waar al een aantal vogelaars staan te wachten op de 2 aanwezige steppekiekendieven. Na zo'n kwartiertje wachten zien we in de verte een steppekiek vliegen, de auto wordt gestart en we rijden gelijk naar de plek. In de buurt gekomen zien we opeens een steppekiek naast onze auto op een paaltje langs de weg zitten! Rick, die voor ons met zijn opa rijdt, ziet de vogel helaas niet en als we hem bellen ziet hij hem nog net van het paaltje wegvliegen. De vogel vliegt wat rondjes en landt in het hoge gras waar hij in zijn geheel in verdwijnt. 

Steppekiekendief
Fotograaf: Herman vd Brand
Inmiddels zijn er al wat meer vogelaars gearriveerd om de kiek te bewonderen maar helaas zit hij nog steeds in het gras. In de verte zien we nog wel de andere steppekiekendief vliegen en een mooie rode wouw dus besluiten we daarheen te gaan. De rode wouw is gemakkelijk terug te vinden maar de andere kiek zien we helaas niet meer. Al met al een erg geslaagde twitch!!


Rode wouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten