zaterdag 13 november 2010

(G) een Dipper

Na dinsdag verder nog een rustige week gehad met wat sijzen en grote gele kwikstaarten enz. Gisteren was het nog wel even spannend toen André L een kleinste jager op het eiland van Brienenoord vond. Helaas 5 minuten ter plaatse en een fietsttochtje van mij langs de Noord mocht ook niet baten.

Vandaag stond er echter wel wat op het programma. Vanochtend moest de wintervogeltelling in Polder Sandelingen plaatsvinden. Was op zich nog wel leuk met wat rietgorzen, 10 wintertalingen, 8 smienten, 5 slobeenden en de eerste waterral van de winter weer die zich goed liet horen in een stukje riet.
Om kwart over twaalf werd ik opgehaald door Herman vdB met nog 3 andere vogelaars om naar de Waterspreeuw te gaan. Verder zouden we als de tijd het toelaat nog een poging wagen in Meijendel voor de Pabo's, BlaKo en Taiga. Om half twee kwamen we aan in de AWD (Amsterdamse waterleiding duinen). We gingen via de ingang bij de Zandvoortselaan. Drie van ons hadden geen muntgeld waaronder ik, dus we konden geen kaartjes kopen. We gokte er dus maar op. We begonnen onze wandeling dus maar al gauw werd de auto van een boswachter zichtbaar. Hij stapte uit om onze kaartjes te controleren en die hadden we dus niet. We zeiden dat we onderweg naar de Waterspreeuw waren en hij zei dat we dan beter de ingang bij 'Oase' konden hebben. We gingen dus terug naar de auto om naar de andere ingang te gaan maar we moesten nog wel kaartjes kopen in het Pannenkoekenhuis. Daar bleken de dagkaartjes op dus mochten we gratis het gebied in... Wel leverde deze korte tijdverliezing nog 2 glanskoppen, dodaars, wat damherten en een tafeleend op.
Via de andere ingang dus aan één stuk door naar dat beest gewandeld. Bij aankomst gelijk in beeld zittend en liet zich super bekijken. Zat eerst een beetje op de kant maar ging daarna ook actief poetsen, badderen, zwemmen, duikend, waterbeestjes vangend en als slot mooi wegvliegend laag over het water. Erg gaaf!!
Na 20 minuten terugwandelen zien we nog een boomklever, 3 glanskoppen, goudhanen en tafeleenden.

Hierna nog naar Meijendel gereden en daar nog een drie kwartier doorgebracht. Bij aankomst hoorde we gelijk een BlaKo maar te kort om er een zekere van te maken, helaas. Verder was het erg stil met alleen nog groene specht, glanskoppen, goudhanen en sijzen. Gelukkig vandaag dus wel de Dipper (Engelse naam voor Waterspreeuw), dus die hoefde we niet als dipper op te schrijven. Tevens is deze Dipper mijn 298ste soort en mijn 257ste op mijn jaarlijst.

Foto's volgen nog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten