woensdag 7 juli 2010

Vlinder twitch

Vanochtend zijn we naar een plek geweest van de bosparelmoervlinder. Onderweg hadden we op de hei schitterend 6 raven. Echt gaaf om zo'n groep te zien. In het dorpje Vierhouten hadden we 6 appelvinken en vonden we nog een dood vliegend hert. Een schitterend beest alleen jammer dat hij dood was. Bij Vierhouten gingen we ergens het bos in waar we heel mooi 4 boomleeuweriken op het pad aan het foerageren waren. Er zat verder nog een goudhaan te zingen, we hoorde en zagen ongeveer 4 goudvinken, er vlogen nog 2 appelvinken over en heel de tijd hadden we groepjes kruisbekken die varieerde van 2 tot 17.

Boomleeuweriken

Toen we een eind door het bos hadden gefietst en nog wat sijzen, platbuik en een boompieper hadden gezien kwamen we op de plek van bestemming aan. Al gauw zagen we een bosparelmoervlinder vliegen en al gauw zaten we aan een stuk of 5 van deze schitterende vlinders. Verder zaten hier ook nog een kleine poppenrover (zeldzaam kevertje), een levendbare hagedis en wat bosbesbruintjes (zeldzame nachtvlindertjes).

Bosparelmoervlinder


Kleine poppenrover

Hier ergens in de buurt heeft naar alle waarschijnlijkheid ook een draaihals gebroed en deze hoorde we ook 3 keer roepen. Erg gaaf al die zeldzaamheden op zo'n klein stukje! Op weg naar huis over de Elspeetse heide hadden we nog kneuen, boompiepers, roodborsttapuiten en een nachtzwaluw!!

's Middags zijn we naar Staverden geweest voor libellen. We hadden daar een paar smaragdlibelles, vuurjuffers, 3 weidebeekjuffers, bloedrode heidelibel en 2 glanskoppen.


Smaragdlibel


Vuurjuffer

's Avonds flapte er een mooi adult wespendief over Elspeet wat de dag tot een mooi einde bracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten