dinsdag 3 augustus 2010

Rondje IJsselmonde + woudaapjes

Vanochtend met Evert een rondje in IJsselmonde gemaakt. We begonnen in het Develbos. Daar zagen in wat bosjes een tuinfluiter, bosrietzanger en een zwartkop. Verder zaten hier ook verschillende heidelibellen. Langs de devel nog een poging gewaagd voor eens snor om de elspeter die nog niet had maar tevergeefs. Wel hier nog wat rietzanger, rietgorzen en kleine karekieten. Daarna naar de Oude-maas gefietst om die te vervolgen tot Barendrecht. Bij het begin maarliefst 6 roodborsttapuit op de enige broedplek van het eiland IJsselmonde. Verder langs de Oude-maas nog verschillende matkoppen, 2 ijsvogels en een ringmus. Ter hoogte van de oude barendrechtse brug stond 12 lepelaars aan de overkant van de rivier te rusten. Het bouwdok was helaas uitgedroogd dus moesten we ons geluk maar in de grienden beproeven. Het bleek dat we wel wat geluk hadden want we zagen heel erg mooi 3 gekraagde roodstaarten, hoorde een grauwe vliegenvanger en zagen nog een oeverloper en drie bergeenden. Vervolgens zijn we door de polders naar huis gereden waar we nog wat oeverzwaluwen, slobeend en roeken hadden. Ondertussen hadden we al afgesproken dat we vanmiddag met Jan de J naar de woudaapjes zouden gaan.
Vanochtend hadden we ook nog wat vlinders gezien als hooibeestje, zwartsprietdikkopje, bruin en oranje zandoogje.

's Middags dus met de fiets naar de wouaapjes gegaan. Na ruim 2 uur fietsen waren ter plaatse en we konden gelijk aanschuiven want er zat een juveniel beest in het riet. Erg gaaf en voor Evert was hij nieuw. Toen we bijna weggingen kwamen er ook nog eens een adult vrouw en een juveniel voorbij, echt super!


Woudaapje
Fotograaf: Jan de Jong
's Avonds weer even naar de devel gegaan voor een snor maar het mocht niet baten. wel hadden we nu en roepende waterral.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten