zaterdag 21 augustus 2010

Duinpieper!

Vanochtend weer eens geteld op de bult in de gorzen. Na gisterenavond alleen een grauwe vliegenvanger te hebben gezien nu eigenlijk na tweehalf uur ook niks, ja, we hadden nog een goudplevier, 19 boerenzwaluwen, 9 gele kwikstaarten en een spreeuw, en dat was dan ook echt alles. Toen Jan dan ook zag dat de duinpiepers nog steeds bij Maashorst, in Noord-brabant, zaten heeft hij iemand gevraagd of hij zin had. Het antwoord was ja dus zodoende zaten we om half elf in de auto op weg naar de duinpieper.

Bij de plek aangekomen kregen we te horen dat we deze akker gewoon moesten uitlopen en dan goed kijken wat er voor je opvliegt. Het begon eerst met wat veldleeuweriken, daarna wat geelgorzen, kneuen en toen opeens hoorde we een duinpieper roepen en zagen we hem voorbij vliegen om een entje verder weer in de te vallen. Na een tijdje vloog hij weer op samen met een tweede. Wij zijn er weer achteraan gegaan en vlogen ze weer op. Toen ze geland waren hebben we er één heel mooi kunnen bekijken toen hij aan het foerageren was tussen de graanstoppels. Echt super!!
Verder hadden we hier ook nog 6 boomleeuweriken, roepende boompieper, overvliegende visarend, roodborsttapuiten en een havik.

's Avonds op de bult nog steeds geen purperreigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten