zaterdag 14 augustus 2010

Dagje Noord-Holland

Gisterenavond vroeg Sander of ik zin had om morgen mee te gaan naar Noord-Holland voor lachstern en misschien waterrietzanger. Na enige tijd overdenking kwam het antwoord "ja". Dat betekende dus ook dat ik vanochtend om half zeven bij de brug stond om opgehaald te worden met Laurens en Jan. Onderweg zagen we o.a. een ooievaar en een paar lepelaars. Eerst hebben we een uurtje op Camperduin gestaan en over zee gekeken. Het uurtje was niet voor niks want we hadden o.a. een mooie kleine jager, 11 jan-van-genten, 7 steenlopers, 9 zwarte zee-eenden en 5 lepelaars. Voor volledige telling zie: . Toen we een uur hadden volgemaakt zijn we naar een gemelde waterrietzanger gaan zoeken bij de Abtskolk. Na eerst 1,5 uur op de verkeerde plek gestaan te hebben en daarna nog eens 2,5 uur op de goeie plek helaas geen waterrietzanger af kunnen maken. Wel een goede kandidaat gezien maar helaas niet alle kenmerken waargenomen. In deze vier uur hadden we nog wel veel overvliegende goudplevieren, regenwulp, witgat, wintertalingen, een baardmannetje, roodborsttapuit, een paapje en een schitterend vrouwtje blauwe kiekendief. Niet helemaal voor niks die vier uur gewacht. Vervolgens maar gauw bollenveldjes af gaan zoeken. Bij het eerste veldje zaten 2 kemphanen, oeverlopers, witgat en een juveniele zwartkopmeeuw. Na nog wat veldjes afgezocht te hebben hadden we al erg veel goudplevieren, wat watersnippen, groenpootruiters, kemphanen en slobeenden.


Groep goudplevieren
Fotograaf: Jan de Jong

Daarna naar het bollenveldje gereden waar gisteren een grauwe franjepoot was gemeld. Bij aankomst de vogel gelijk in beeld, erg gaaf!! Verder zaten er in dit veldje ook 3 lachsterns waarvan 1 in zomerkleed. Echt super en soms waren de lachsterns en de grauwe franjepoot in 1 beeld zichtbaar. Erg gaaf! Verder zaten er in dit plasje nog een bosruiter, veel kemphanen, 2 rosse grutto's, bontbekplevieren en nog wat goudplevieren.


Lachsterns
Fotgraaf: Jan de Jong


Grauwe franjepoot
Fotograaf: Jan de Jong

We moesten weer vroeg naar huis want 's avonds moest er weer geteld worden. Dat leverde wel 13 purperreigers en 14 blauwe reigers voor mij op die ook echt door gingen. Verder het eerste witgatje van het seizoen en 9 regenwulpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten