vrijdag 12 augustus 2022

Nog een paar dagen Zeeuws-Vlaanderen

Na een weekje Limburg waren we deze week nog een paar dagen in Zeeuws-Vlaanderen. Weer even helemaal wat anders, en voor de afwisseling leuk natuurlijk! Mijn hoop was gevestigd om nog een leuke steltloper te vinden, dus de paar dagen bezocht ik af en toe wat kreken in het westen van dit zuidelijke stukje van Zeeland. Dit betroffen o.a. de Baarzandsche Kreek, Sophiapolder en de Knokkert. Sommige stukken lagen er erg mooi bij en ook qua steltlopers was het niet saai. Hier en daar liepen wat bosruiters, kemphanen, zwarte ruiters, steltkluten (Sophiapolder) en als hoogtepunt een mooie adult temmincks strandloper. Bij Nummer Eén zag ik met hoog water nog twee kleine strandlopers in een groep bontbekplevieren, terwijl we op het strand nog een groepje strandplevieren tegen kwamen. 

Geelsnaveltaling
Baarzandsche kreek

Kleine strandloper

Ook lepelaars liepen er nog aardig wat, waarvan ik nog de nodige ringen aflas. Waarschijnlijk met name beesten die op het industrieterrein van Vlissingen broedden. En Zeeuws-Vlaanderen is natuurlijk altijd leuk om soorten die elders in het land toch steeds lastiger zijn om te zien. Een paar keer vlogen er bijvoorbeeld zomertortels voorbij en ik kwam nog een leuke familie patrijzen tegen. Mooi! 

Geringde lepelaar met twee steltkluten

Patrijzen

Zeeuws-Vlaanderen heeft natuurlijk ook nog een paar zeldzame plantensoorten, als er vogels zijn zijn die over het algemeen toch leuker! Maar vlakbij het huisje was wilde peterselie makkelijk en bij Breskens zag ik nog viltroos, brede wolfsmelk en akkerdravik. 

Wilde peterselie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten