maandag 3 augustus 2015

Noorwegen dag 1: een rustig begin

Al jaren heb ik familie in Noorwegen wonen, maar er was nog nooit echt van gekomen om daar eens te gaan kijken. Deze vakantie ging dat dan echter toch gebeuren vandaag zouden we dus een vijftal dagen naar het plaatsje Askvoll gaan. Een plaatsje aan de kust ruim 3 uur boven Bergen. De locatie was dus niet heel spectaculair wat vogels betreft en elke vogel die ik zou zien zou meegenomen zijn.

Om een uur of 3 rijden we na een voorspoedige reis weg met onze huurauto van het vliegveld in Bergen, en de eerste soorten worden natuurlijk op de Noorwegenlijst geschreven. Het zijn allemaal gebruikelijke soorten maar de aanwezigheid van bonte kraaien is dan altijd weer leuk om te zien. Verder was het vanuit het vliegtuig al zichtbaar dat het landschap ontzettend grillig is met vele eilandjes en op het land veel hoogteverschillen.

Na een aantal uren rijden komen we aan op de plaats van bestemming. Veel soorten heb ik niet gezien, überhaupt weinig vogels, maar nog wel de eerste zeearend en wat kramsvogels op de telefoondraden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten