dinsdag 18 augustus 2015

Geen klein waterhoen maar leuk vogelen in 't Groene Hart

Het was mij via-via ter ore gekomen dat er in de Ruygeborg, een klein plasdrasgebiedje in Nieuwkoop, een klein waterhoen rond zou lopen. Ondanks dat ik deze soort vorig jaar al in de Groene Jonker zag is en blijft het een fraaie verschijning, en zo was ik gisteren en vandaag in het gebiedje met de Molenaartjes aanwezig om 'm op te zoeken. Het nadeel van zo'n 'via-via-waarneming' blijft natuurlijk dat de exacte locatie vinden behoorlijk pittig is. Gisteren lukte dat ook niet, maar vandaag gelukkig wel. De waterstand was vandaag echter behoorlijk gestegen, dus een waarneming van dit kleine hoentje konden we dus wel op onze buik schrijven, helaas...

Beide dagen was het verder in de buurt overigens nog wel leuk vogelen met o.a. in de Groene Jonker nog  toendrarietgans, porseleinhoen, bosruiters, waterrallen, bontbekplevieren, zomertalingen en een koekoek.
Porseleinhoen
Bosruiter
Ook bezochten we 2 keer de vuiloverslag in Alphen a/d Rijn wat nog wat geringde ooievaars, enkele Buijsjes en een fraaie 1kj geelpootmeeuw opleverde.
1kj geelpootmeeuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten