donderdag 8 mei 2014

Die regen is zo slecht nog niet

Gistermiddag leverde een bezoekje aan de Sophiapolder weer een nieuwe op voor de IJsselmonde-jaarlijst. Er liep namelijk opeens tussen de aanwezige tureluurs en groenpootruiters een groepje van 5 zilverplevieren, waaronder enkel in mooi zomerkleed. Wat een fraaie vogels!


Zilverplevieren
Vanochtend had ik een 'instructieles' voor de examens die voor de deur staan, maar voordat ik wegging zag ik nog net dat er een roodstuitzwaluw werd gemeld in de Kennemerduinen. Een soort die ik nog steeds niet heb gezien. Als ik weer terug ben van school zie ik dat de vogel nog steeds aanwezig is, en als ik zo naar buiten kijk en de regen naar beneden zie komen kan het niet anders of die moet daar de hele dag blijven. Aangezien de auto voor de deur staat kan ik niet tobben en deze moet ik maar even doen. Jonathan Leeuwis heeft wel zin om mee te gaan dus even later zitten we in de auto richting Haarlem.

Bij aankomst komt de regen nog steeds met bakken uit de hemel, en we horen dat de vogel inderdaad nog aanwezig is. Na een wandeling van een kwartier komen we aan in de kijkhut waarna we droog over het Vogelmeer de zwaluwen kunnen scannen. Al snel is de vogel weer in beeld en hij laat zich kort maar erg fraai vlakbij de hut zien, wat een gaaf beest! 

In het volgende uur komt de vogel niet meer zo dichtbij maar zien we 'm wel regelmatig op enige afstand foerageren op het meer tussen de andere gier-, boer- en huiszwaluwen. Daarnaast laten een zestal geoorde futen en twee steltkluten zich ook nog erg fraai bekijken wat natuurlijk ook wel het vermelden waard is.
Geoorde futen
Steltkluten
Na weer een kleine wandeling zitten we weer droog in de auto en beginnen tevreden de terugreis, 't was de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten