dinsdag 20 mei 2014

Afleiding tussen de examens kan geen kwaad..

Afgelopen week en deze week heb ik examens maar af en toe was er nog wel een gaatje om wat te doen. Afgelopen week leverde dat een tweetal kanoeten op op de Sophiapolder, die daar 3 dagen bleven hangen, en er bleek weer een nieuwe Poolse pontische meeuw op het eiland aanwezig. Afgelopen zaterdag heb ik nog meegedaan voor de argusvlindertelling wat niet veel argusvlinders opleverde maar naast de weinige argusvlinders ook niet erg veel soorten.
Kanoeten
Voordat ik naar mijn wiskunde-examen ben vertrokken, zie ik dat er een blonde tapuit is gevonden op het opslag terrein Erika bij Westkapelle. Als ik om kwart voor vijf de examenzaal uitkom blijk ik zoals verwacht tal van oproepen gemist te hebben, de vogel zit er dus nog! Snel de fiets gepakt en als een razende naar huis gefietst om daarna bij Laurens vd Wind in te stappen met Laurens vd Padt en Hugo Moerman, op naar het zuiden.

Onderweg blijkt dat we de buien precies mislopen dus na een redelijk voorspoedige rit komen we rond de klok van zeven aan en kunnen we gelijk aanschuiven. De vogel laat zich vanaf de duinen mooi bekijken op het opslagterrein. Inmiddels wordt er het meest gedacht aan oostelijke blonde tapuit maar de determinatie van beiden soorten in dit kleed blijft lastig.Oostelijke blonde tapuit
Na een klein uurtje houden we het voor gezien en keren weer huiswaarts met een fraaie nieuwe soort op de lijst! 

1 opmerking:

  1. Beste Cornelis,

    Allereerst mijn complimenten voor je blog! Wat een mooie plaatjes allemaal :) Ik ben zelf werkzaam bij een webshop, gespecialiseerd in onder andere verrekijkers. Het lijkt mij erg leuk als jij één van onze verrekijkers zou willen testen en reviewen. Kan ik rechtstreeks contact met je opnemen om zoiets dergelijks te bespreken?

    Mvg,
    Lieke

    BeantwoordenVerwijderen