donderdag 27 juni 2013

Weer eens vogelen..

Vandaag as ik vrij en aangezien Herman vd Brand ook vrij was maar weer eens wat gevogeld. Hugo Moerman ging ook mee en we besluiten maar bij de Tongplaat, in de Dordtse Biesbesbosch te beginnen. Het lijkt hier wat op de Sophiapolder bij ons maar dan met meer begroeiing en veel betere soorten.. Het is als wij er zijn echter hoog water dus de leukste soorten zijn een kleine zilverreiger en een wielewaal die  zit te zingen in een naastgelegen bosje.

Dan gaan we maar naar het Brabantse deel, aangezien daar gisteren ook twee reuzensterns waren gezien. Uiteraard is het daar ook hoogwater en dus is het erg rustig met vogels, ook de reuzensterns zien we helaas niet. Aangezien de slangenarend weer wordt gemeld op de Hoge Veluwe besluiten we die maar met een bezoekje te gaan vereren, je moet toch wat..

Na een uur rijden zijn we op de weg aan de oostkant van de Hoge Veluwe en stellen we ons teelscopen op. Aanwezige vogelaars melden ons dat hij al even uit beeld is maar daar komt vast wel verandering. Na een uur wachten en enkel wat buizerds en een boomvalk, is het raak en komt de slangenarend uit het gras omhoog, wat een fraai beest! Hij gaat vervolgens eerst vrij dichtbij jagen maar vliegt later toch verder het veld op maar hij laat zich schitterend bekijken. Als we de vogel kwijtraken houden we het voor gezien en gaan weer richting Ambacht.

Al met al toch weer een leuk dagje maar de slangenarend vloog te ver voor een fatsoenlijke foto dus jullie moeten het met een plant doen..

Poelruit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten