zaterdag 7 november 2020

Rustige telling met een oude bekende

Gisterenmiddag leverde een verwoede poging om bijvoorbeeld een bruine of pallas' boszanger te vinden rondom Pernis helaas niks op. De begraafplaats en het Pernisserpark, twee veelbelovende plekken in het grote havengebied, zaten redelijk vol met goudhaantjes, vuurgoudhaantjes en ander klein grut, maar een zeldzaamheid ontbrak helaas. Een tweetal houtsnippen waren nog wel het noemen waard. Vanochtend sta ik dan ook weer op de telpost in de Crezéepolder. Begin november kan ten slotte leuk zijn met bijvoorbeeld een zeldzame gors. Voordat ik op de telpost ben is er al een grote lijster over me getrokken en wordt ik onderweg opgeschrikt door een roepende zwarte mees. Altijd leuk! 

Deze ochtend zit een echte goede soort er helaas niet in. De telling is daarentegen niet saai te noemen, met aardige trek van koperwiek zodat we totaal een kleine 2000 exemplaren zien overtrekken. Verder aantallen zijn niet echt noemenswaardig, maar wel zijn 22 doortrekkende roeken opvallend, komen nog 26 toendrarietganzen over, trekt een blauwe kiekendief langs en is een vrouwtje grote zaagbek het hoogtepunt van de telling. De vogel wordt aangekondigd door Kinderdijk waarna hij mooi langs de telpost vliegt om richting het zuidwesten te verdwijnen. 

Roek

Toendrarietganzen

In de polder zelf is het de afgelopen tijd rustig, zo ook vandaag. Een bonte strandloper tussen de kieviten is zowaar nog een verrassing. Verder lezen we nog een Poolse kokmeeuw af (Y-T90W) die ik ook in de zomer en het najaar van 2018 in de polder zag. Toch leuk! 

Poolse kokmeeuw Y-T90W

Voor de totalen zie hier


Geen opmerkingen:

Een reactie posten