maandag 6 januari 2020

Twee mooie vangsten!

Aan het eind van de middag ga ik na het werk weer eens een poging wagen om waterpiepers te ringen. De laatste keren lukte het telkens maar om slechts 1-2 exemplaren te vangen. Na oktober reageren ze aanzienlijk minder op geluid. Ondanks dat de aantallen weer traditiegetrouw hoog zijn op de slaapplaats (ik tel zeker 85  invallend exemplaren), vang ik weer slechts één exemplaar. Verder klinken in het riet weer overal de roepjes van cetti's zangers en foerageert nog een grote zilverreiger vlakbij de Devel. Kramsvogels en ook spreeuwen spoeden zich naar hun slaapplaatsen.
Waterpieper
Na het avondeten besluit ik vanavond weer eens richting de Zegenpolder te gaan. Er staat wat wind, waardoor het vangen van een houtsnip wellicht weer eens moet lukken. Al struinend door de polder zitten er inderdaad nog genoeg snippen, waaronder een bokje, ca. 20 watersnippen en uiteindelijk ook weer 8 houtsnippen. Ook lukt het weer om een exemplaar te vangen, prachtig! Het is de derde vangst deze winter, wat een schitterende vogels zijn het. 
O.b.v. de ruigrens (de meest rechste veer is oud) betreft het een 2kj vogel, geboren in 2019. 
Houtsnip
Al met al vanmiddag en vanavond dus slechts twee vogels geringd, maar wel van het soort exemplaren waarvan je er niet veel hoeft te hebben om een succesvolle vangst te hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten