zaterdag 9 november 2019

Rustige periode, wel vangsten van torenvalk

In november is het qua vogels toch altijd weer snel rustiger. De laatste dagen dan ook niet zoveel leuke soorten gezien. Afgelopen zaterdag was het bijvoorbeeld slechts een rustige telling in de Crezéepolder (zie hier) en doordeweeks is het qua werk toch aardig druk. Dat levert overigens ook nog wel wat leuke soorten op, zoals gisteren een zeearend over de Molenpolder, bij Rhoon. Verder zitten daar ook weer volop vinken, groenlingen en veldleeuweriken, wat het vogelen toch wel spannend maakt. Daarnaast heb ik met een val vorige week een torenvalk in de polders kunnen ringen. Toch een prachtige soort om zo eens te zien! Ook lukte het om nog wat vinken en een winterkoning te ringen op een wintervoedselveldje. 
Torenvalk
Vink
Winterkoning
Verder heb ik me vanochtend nog vermaakt in de buurt van Ambacht. Polder Sandelingen was rustig met nog wel wat tafeleenden, wintertalingen en weer een cetti's zanger. Daarnaast vlogen de koperwieken leuk door, met o.a. ook nog een twee grote lijsters.

In het Waalbos is het hierna genieten door de vele muizen. Hele stukken zijn geperforeerd en in het gebied hangen zeker tien torenvalken en vijf buizerds rond. Ik hoop nog op een verrassing zoals een klapekster of velduil, maar die zit er deze ochtend helaas niet in. Bij één van de plasjes loopt nog wel een kleine zilverreiger.
IJsbaan in Waalbos
Vanmiddag ben ik met Laurens van der Wind en Matthieu Plaissier nog even in de polders rondom Rhoon. We treffen in de Zegenpolder nog een bokje en kunnen in de Portlandpolder weer een torenvalk ringen. Wederom een prachtig exemplaar! 
Torenvalk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten