woensdag 3 januari 2018

Hoog water in de Crezéepolder!

Door een flinke storm en springtij was voor het eind van de middag een hoge waterstand van 2 meter boven NAP verwacht in de regio. Vanaf dat peil wordt het interessant hier rond Ambacht en gaan kades overstromen etc. Ook de Crezéepolder zal dan uiteraard flink vollopen, dus als ramptoerist maar even een kijkje genomen... En indrukwekkend was het!


Hoog water
Bijna het gehele veld stroomde over, wat betekent dat overal muizen en dergelijke voor het water moesten vluchten. Meeuwen, kraaien en blauwe reigers hadden dat uiteraard snel door en meerdere malen zag ik dat muizen naar binnen werden gewerkt. Een feestmaal voor deze vogels!

Waar de muizen het zwaar hadden, was dat ook het geval voor de vogels die zich normaal in het riet ophouden. In de rietkraagjes die in het hele gebied liggen zitten meestal toch wel wat roodborsten, mezen, tjiftjaffen en dergelijke. Nu stond er nog maar een halve meter boven het water, waardoor ik wat roodborsten zag die klemmend aan een korte rietstengeltjes in de harde wind hun voetje probeerde droog te houden. Wat tjiftjaffen liepen nog op de dijk, terwijl een waterral zich probeerde te  verschuilen in wat drijvend riet. Prachtig die dynamiek!
Weinig riet meer over...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten