vrijdag 24 januari 2014

Eindelijk ook die bruine klauwier..

Afgelopen zaterdag, toen Laurens van der Padt en ik een ronde voor meeuwen aan het doen waren in Zwijndrecht en Ambacht voor geringde meeuwen, kwam er rond een uur of drie de melding door van een bruine klauwier in Gelderland, tegen de Duitse grens. Het bericht zagen we een half uurtje later dus dat gingen we niet redden. Als ik vandaag na m'n laatste mondeling na huis kom wordt ik gelijk opgehaald door Laurens om eindelijk ook naar deze nieuwe soort voor Nederland af te reizen. Het najaar van afgelopen jaar zet zich qua knallers dus gewoon lekker voort, want na zo'n anderhalf uur rijden tik ik m'n tweede lifer van het jaar alweer binnen.

De klauwier zit op wat paaltjes en boompjes en laat zich fraai bekijken, een schitterende vogel. Hij duikt veel naar de grond, maar zit vooral veel op de uitkijk. Het adrenalinepijl stijgt niet zo hoog bij het 'eindelijk' zien van deze vogel dan bij een bloedstollende twitch, maar van de schoonheid van het beestje uit het verre verre oosten doet dat natuurlijk niets af.Bruine klauwier
Na zo'n drie kwartier van de vogel genoten te hebben besluiten we 'm te verlaten, en zetten we koers richting Oss, om daar eens op het bedrijventerrein een kijkje te nemen voor geringde meeuwen.. Het bedrijventerrein zit inderdaad bomvol met meeuwen, en uiteindelijk lezen we drie zilvermeeuwen en een pontische meeuw af. Daarnaast zien we nog de nodige ongeringde pontische en geelpootmeeuwen. Reden genoeg om dus nog eens een bezoekje aan dit terrein te brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten