Gelukkig is het nog rustig zodat we de auto in de berm kunnen parkeren en vanaf daar de plas afzoeken. Na enkele minuten is de vogel gevonden in een groepje wintertalingen en laat hij zich leuk bekijken.
De Bovenmeent |
We steken hierna door richting de Oolderplas waar al lange tijd een parelduiker aanwezig is. Het blijkt een inkoppertje want de telescopen staan nog maar net overeind of Rick heeft de vogel al gevonden.
Parelduiker |
De ringslavelmeeuw die op 23 februari door Jeroen Nagtegaal bij Maasbracht hangt nog steeds, wel een stuk zuidelijker, langs de Maas rond. Helaas zit hij meestal in België in een groep meeuwen maar af en toe wordt hij ook in Nederland waargenomen. Dat was van de week ook het geval toen de vogel nabij Roosteren aanwezig was. Omdat er toch een kansje was dat hij in ons land zou zitten besloten we daar maar heen te gaan.
Helaas krijgen we bij aankomst het nieuws dat de vogel vandaag nog niet is gevonden ondanks dat er intensief gezocht is. We zoeken nog wat groepjes meeuwen af maar besluiten toch maar deze orden te verlaten en af te zakken naar de St. Pietersberg waar van de week zomaar opeens een rotskruiper is opgedoken, de vogel is daarna niet meer gezien.
Na wat zoeken op de St. Pietersberg krijgen wij deze fraaie vogel zoals verwacht niet in beeld. Wel zien we nog de twee oehoe's, eentje ligt op nest en de ander zit op gepaste afstand op een tak. In de bosjes rond de groeve horen we naast een paar glanskoppen ook de eerste zingende tjiftjaf van het jaar!
Oehoe |
Kraanvogels |
Omdat de ringsnavelmeeuw de afgelopen dagen elke keer om ongeveer half drie op een weilandje in België rondloopt besluiten we daar heen te gaan om toch de vogel even te zien. De vogel zit helaas niet in het groepje meeuwen wat aanwezig is en een andere vogelaar meldt ons dat de vogel tien minuten voor onze aankomst is vertrokken. Helaas dus maar zonder deze vogel hebben we nog een schitterende dag gehad met toch weer drie soorten voor de jaarlijst!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten