donderdag 12 mei 2011

Nabijgelegen polderland

Vanmiddag maak ik even een uitstapje naar het nabijgelegen polderland om kwartel op de jaarlijst te schrijven. Het is een erg goed jaar voor deze soort en de Alblasserwaard zit er dan ook erg 'vol' mee in vergelijking met voorgaande jaren. Vorige week had ik  het ook al geprobeerd maar het was toen helaas mislukt door de harde wind. Toen had ik echter wel een grote karekiet!

Eenmaal uit Alblasserdam ben je gelijk in de polders en vliegen de grutto's en tureluurs om je oren. Even later zie ik ook wat purperreigers, ooievaars en de nodige bruine kieken. Als ik langs het plasdras bij Oud-Alblas kom hoor ik tot mijn verbazing hier al een kwartel roepen. Erg leuk want dit is weer een andere plek in de waard en jaarsoort 240 is binnen! De vogel roept ondanks dat het midden op de dag is regelmatig maar hij laat zich zoals een normale kwartel niet zien.

Plek kwartel
Bij de Zijdebrug, waar ik eigenlijk naar toe onderweg was voor kwartels, zitten nog wel een paar spotvogels te zingen. Aangezien ik toch al kwartel heb steek ik daar geen tijd in maar vervolg mijn weg naar één van de Alblasserbossen in de hoop op wielewalen. Helaas laten ze zich niet horen of zien maar dankzij de kwartel toch nog een leuk middagje gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten