We stapten uit op het desbetreffende station na een voorspoedige treinreis met in totaal tegen de 50 soorten waarvan de beste een raaf was. Tevens ook een jaarsoort!
Vol goede moed stapten we op de fiets naar de bewuste weg waar de vogel was gezien. Op de plek aangekomen rijden we naar de boerderij waar hij was gezien. De boer komt naar ons toe en vraagt of hij ons kan helpen waarop wij antwoorden dat we de hop zoeken. 'Jaee, da klop, elkn morgn zit ie daor op die dodde tak te roepen, hoep hoep hoep zeg tie. Da bist zwarft hier in de buurt rond en zit veul te zingn dus ge mot gewon un bietje rond fietsn'.
Kijk, dat is nou een antwoord waar we op zaten te wachten! We gaan gelijk beginnen aan ons 'rondje' en het duur gelukkig niet lang voordat we opeens de hop horen. Geweldig!! We rijden gauw op het geluid af totdat we onder hem staan maar nog laat hij zich niet zien totdat hij eruit vliegt en boven in een andere boom gaat zitten. Wat een super gaaf beest!! In totaal maak ik drie foto's en filmpje. Hierna lukt het niet meer om foto's te maken omdat hij erg vliegerig is. We rijden nog een poosje achter hem aan en praten nog wat met buurtbewoners die zeggen dat hij er al een paar weken zit en erg tam is. Bij een paar mensen had hij gewoon in de vensterbank gezeten!!
Hop |
Gekraagde roodstaart |
Na een lange treinrit stappen we dus uit in Arnhem op weg naar de plek maar opeens komen we voor een hek te staan en zien we dat we entree moeten betalen! We moeten allebei 8 euro neer te tellen om het heide gebied te mogen betreden. Op de plek aangekomen is het nieuws nog negatief. De vogel is sinds de melding van het begin van de middag niet meer gezien en helaas blijft dat zo totdat we vertrekken uit het gebied. Wel zie ik mijn eerste eerste wespendieven van het jaar en zingen er veel boompiepers, gekraagde roodstaarten en bonte vliegenvangers.
Deelensche veld |
PS: De smekelingen, geldbieders en andere bedelaars zal ik helaas moeten teleurstellen over de locatie van de hop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten