donderdag 23 december 2010

Wit

Helaas had ik vanochtend geen fototoestel bij me want m'n zusje moest haar spreekbeurt houden dus kan ik geen foto's plaatsen.

Vanochtend in de crezéepolder en de Gorzen gevogeld. Onderweg er naar toe vliegt er nog een groep van zo'n 15 kleine zwanen over. In de crezéepolder aangekomen ben ik de eerste mens die na de sneeuwval in de polder is gegaan, alles is dus spierwit en het doet bijna zeer aan je ogen.
Als ik net aankom, = komen er vier ganzen aan wat 2 kolganzen en 2 toendrarietganzen blijken te zijn die zich aardig laten zien. Verder zitten er in de polder nog 50 grauwe ganzen. Als ik de polder ga doorlopen kom ik eigenlijk niet zoveel tegen. Leuk zijn 2 waterpiepers die in sneeuwloze slootkanten foerageren, wat krakeenden, een wintertalingen en waterhoenen. Verder komt er nog een groep van 6 knobbelzwanen overvliegen. Deze knobbelzwanen lijken ook te vluchten voor sneeuw en ijs. Als ik bij het inham tussen de griend en de polder kom zitten daar maarliefst 215 krakeenden, wat kuifeenden en zo´n 40 meerkoeten. In de griend is alles nog spierwit en ik zie dan ook maar enkele staart- en koolmezen en wat merels. Op het meer der stilte is een wak vrij wat druk wordt bezocht door zo'n 450 krakeenden, 50 wintertalingen, veel meerkoeten en wilde eenden.

Als ik om 12:00 bevroren thuis kom heb ik wel een leuk ochtendje gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten