zaterdag 17 december 2016

Saaie wintertelling op Sophiapolder

De wintertelling hopen we vandaag weer te doen op de Sophiapolder, dus in de schemering vertrekken Laurens vd Padt, Laurens vd Wind, Dave vd Spoel, een schipper en ik met het pontje naar het eiland in de Noord. Het eiland oogt wel wat anders dan normaal, aangezien door een communicatiefout met Rijkswaterstaat een heel stuk van de dijk is 'ontbost'.
Sophiapolder
Het is nog steeds grauw en mistig weer, maar vogels zitten er op zich in flinke aantallen. Met name veel eenden en kokmeeuwen, verder is het behoorlijk rustig. Een groep pijlstaarten, waterpieper, wat witgatjes, wat kemphanen, een pontische en wat geelpootmeeuwen zorgen voor wat afwisseling, maar het is een rustig telling. Vermoedelijk ook deels door het feit dat een gedeelte van de vogels is verkast naar de naastgelegen Crezéepolder.

Een spoor van een bever die aan een flinke boom is begonnen blijft indrukwekkend om te zien en ook het nieuwe aangelegde schelpenstuk doet de verwachtingen voor het komende jaar reizen. Wellicht komt er een mooie kolonie visdieven en kluten bijv., wie weet.
Beversporen
Schelpenstuk
Met Laurens en Laurens fiets ik vervolgens nog een stuk langs de Oude-Maas richting Barendrecht, maar dat levert niet echt veel op. Wat brilduikers, matkoppen en de grote aalscholver bij de Jan Gerritsepolder zijn de hoogtepunten. Op de terugweg zien we nog een bokje in Waalbos maar een groepje fraters of een andere leuke verrassing komen we helaas niet tegen. Wie weet later nog wel deze winter..
Kneu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten