maandag 22 oktober 2012

Eerste vakantiedag met resultaat!

Vandaag is het de eerste dag van de herfstvakantie en dus sta ik om iets over acht op de bult in De Gorzen. Van trek is helaas weinig te merken want het mist behoorlijk en het zit potdicht. Even later komt Laurens vd Padt me vergezellen en kunnen we niet meer dan enkel roepjes noteren. Zo vliegen er wat vinken, koperwieken, zanglijsters, wat kepen, sijzen en komt er twee keer een boomleeuwerik over.

Het uitzicht
Om 10 uur mist het nog steeds en we besluiten De Gorzen uit te gaan kammen. Er blijken flink wat goudhaantjes aanwezig en ook laten twee vuurgoudhaantjes zich fraai bekijken. Naast deze goudhaantjes is er niet veel te beleven en besluiten we richting de Crezéepolder te gaan. Bij het hek van de enige braakliggende akker hangt tot onze grote spijt 'Verboden voor onbevoegden'. De rest van de polder levert enkel wat ringmussen, rietgorzen en een zwarte roodstaart op.

Het veld bij de Karwei blijkt op een zanglijster na uitgestorven. Een rondje door Ambacht levert nog wat goudhaantjes op maar verder is het erg stil. Dan maar richting het Waalbos waar we beginnen met een nieuw 'ontwikkel' gebiedje. Dit stuk heeft nog nooit wat opgeleverd dus de verwachtingen zijn niet hoog gespannen. Als we door de ruigtes lopen vliegt er opeens iets voor ons op wat een paapje blijkt te zijn, leuk zo'n late vogel! Al lopend door de ruigtes hoor ik opeens een onmiskenbare roep en zie ik de bewuste vogel bidden boven het gras, grote pieper!

In het volgende uur laat de vogel zich sporadisch zien en roept weinig. Hij lijkt na een tijdje op een grasveld ver in te vallen maar als we na vruchteloos zoeken weer terugkomen zit hij gewoon weer op de oude plek. Met de inmiddels gearriveerde Laurens vd Wind fietsen we nog naar de andere kant van Waalbos waar we nog twee roodborsttapuiten, een zwarte roodstaart en een grote zilverreiger zien.

Waalbos
Inmiddels is het ook weer tijd om naar huis en tevreden met een fraaie grote pieper komen we even later thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten