maandag 20 augustus 2012

Groene glazenmakers!

Vandaag is het inmiddels weer de laatste dag dat Evert bij mij is en vanochtend besluiten we naar de Krimpenerwaard te gaan voor groene glazenmakers. Omdat deze libel altijd wat later op de dag actief wordt vogelen we eerst nog bij Kinderdijk. hier zien we her en der wat purperreigers vliegen en komen er wat watersnippen, een bos- en groenpootruiter over.
Kinderdijk
Om tien uur houden we het voor gezien en gaan richting Nieuw-lekkerland waar we met het pontje over varen naar Lekkerkerk. Na een half uur zijn we op de plek waar ze moeten zitten en na twee blauwe en twee vroege glazenmakers zien we ook een mannetje groene glazenmaker. Hij landt in het riet en als we daar door heen lopen vliegen er overal groene glazenmakers weg waarvan sommigen zich erg fraai laten bekijken, wat een stoere beesten!


Groene glazenmaker
 In de hoop op nog meer exemplaren fietsen we de polders in en met succes. Bij verschillende, compleet met krabbenscheer bedekt sloten zien we nog tientallen groene glazenmakers, super!!

Krabbenscheer
Ook opvallend zijn de kattenstaarten die helemaal vol zitten met koolwitjes. Op enkele planten telde we al gauw zo'n 30 vlindertjes, bizar!

Klein geaderd witje
Al met al een erg mooie afsluiting van het verblijf van Evert in het westen des lands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten