zaterdag 25 augustus 2012

Duinpiepers!!!

Vanmiddag nog weer even een rondje gemaakt voor sprinkhanen om wat hokken in te vullen maar door de wind wil het niet erg vlotten. Ondanks dat nog wel twee zanddoorntjes, een zeggendoorntjes en weer een nieuwe plek voor sikkelsprinkhaan. Ook erg veel zuidelijke spitskopjes.

Zuidelijk spitskopje
Om 19:13 krijg ik opeens een sms'je binnen van het sms-systeem, een duinpieper bij de Karwei, op het bewuste veld waar al enkele draaihalzen en een strandleeuwerik hebben gezeten. Gevonden door Laurens van de Padt en de eerste twitchbare voor het eiland, de soort ontbreekt dan ook nog op m'n lijst.  Kwartiertje later ben ik als eerste ter plaatse en hoor ik dat het om twee vogels gaat. Ze zijn even uit beeld maar niet veel later vliegen ze opeens voor ons op samen met twee tapuiten, die is binnen! In het hierop volgende uur blijkt het om maarliefst drie exemplaren te gaan die zich werkelijk schitterend laten zien aan de ca. 10 IJsselmonde-twitchers. 

Duinpieper 
Bij nadere bestudering lijkt het waarschijnlijk te gaan om twee adulte en een juveniele vogel die zich schitterend laten bestuderen, bedankt Laurens!

Duinpieper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten