maandag 25 november 2013

Sperweruil!!

Gisterenavond laat werd in Zwolle een sperweruil doorgegeven op paal langs het spoor. Al snel werd al duidelijk dat dit om dezelfde vogel ging die al enkele dagen eerder door een machinist op nagenoeg dezelfde locatie was gezien. Een aantal vogelaars zag de vogel gisterenavond in het licht van talrijke lantarenpalen, en vanochtend vroeg werd de vogel alweer gemeld. Deze wederom erg goede soort zou ik pas uit school kunnen bezoeken, en dat zou in het donker zijn. De hoop was dus gevestigd dat bekent zou zijn waar de vogel de nacht zou gaan doorbrengen.

Als het nog licht is rond een uur of vijf stap ik in bij Laurens vd Wind en zijn vader en Laurens vd Padt, op weg naar de sperweruil. Onderweg wordt de vogel nog steeds gemeld, en als we bij aankomst bij de laatste locatie uit de auto een groepje omhoog kijkende vogelaars zien staan, weten we dat het wel snor zit. Snel wordt de auto geparkeerd, en even later is de uil binnen. De vogel zit in het topje van een boompje, langs een drukke openbare weg en langs het spoor. Ondanks de nodige treinen die passeren en de vele auto's die onder 'm doorrijden, geeft de vogel geen kik. Hij kijkt rond en poets zo nu en dan zijn veren. Dankzij een lantarenpaal die er zowat onderstaat hebben we nog een redelijk zicht op de uil, en valt de waarneming helemaal niet tegen!


Sperwerwuil
 Als na een uur de vogel nog steeds in het topje zit, houden we het voor gezien en besluiten naar de nabij gelegd McDonald te gaan. Op de terugweg naar huis komen we onder het boompje door, en deze is nu leeg... Al met al een schitterend waarneming van de sperweruil, en deze kan er ook nog wel bij dit jaar..
Plek Sperweruil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten