donderdag 8 november 2012

Pestvogels in Ambacht!

Twee weken geleden kwamen er behoorlijke aantallen pestvogels binnen op de Waddeneilanden en inmiddels is Noord-Holland al behoorlijk gevuld met deze schitterende soorten. Ook in Zuid-Holland worden ze her en der gezien dus gisteren een paar uur door Ambacht gefietst maar helaas leverde de bessenstruiken geen pestvogels op. Leuk waren wel een grote gele kwikstaart en een waterral midden in Ambacht..

Vanochtend wordt de eerste pestvogel voor IJsselmonde gemeld, overvliegend over Ambacht, dus vanmiddag na twee toetsen maar een route naar huis genomen met veel Gelderse roos erlangs.Eén van de lievelingsbessen van pestvogels. Na al verschillende locaties gecheckt te hebben kwam ik iets voor vier in Polder Sandelingen en zag opeens een pestvogel uit een boom van de naastgelegen begraafplaats vliegen. Gelijk de remmen in geknepen en hoorde er toen ook meerdere roepen. Na nadere inspectie bleken het er 18 te zijn en gelukkig vlogen ze vanuit de bomen naar een Gelderse roos langs het fietspad waar ze goed te zien waren. Nadat ik de sms op de sms-groep heb gezet komen even later Hugo Moerman en zijn vader en Arie Zoeteman  kijken en ze kunnen ook de eerste foto's maken.

Ik besluit na een tijdje 'mijn' pestvogels te verlaten en nog op andere plekken te kijken maar dat levert uiteindelijk niks meer op. Al met al zeer tevreden kom ik even later thuis en ik ben benieuwd of de groep nog groter wordt, het gebied waar de groep zit staat namelijk helemaal vol met bessenstruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten