zaterdag 22 mei 2010

Busexcursie naar Kampina

Vandaag was de busexcursie naar Kampina van het Wartburg College. Daar is namelijk een vogelgroep die de naam: 'De Boomvalk' draagt en die regelen elk jaar van deze excursies. Om half acht moesten we bij Rotterdam Lombardijen staan en vanuit daar reden we met een volle bus richting Kampina. Onderweg wat roeken gezien maar verder niet zoveel. De hele bus werd bij Kampina in 7 groepen verdeeld. Ik zat in een groep met Herman F(mijn broer), Hugo M, Albert J en nog een paar. Wij werden afgezet bij de 'orpheusspotvogel' wat toch helaas een bosrietzanger schijnt te zijn. Hier zaten wel tuinfluiters, grasmussen en nog een bosrietzanger te zingen en een man wees op erop dat er op het Huisven een Roodhalsfuut zat.

Ikzelf met een meikever op mijn hand

Eerst over een pad richting een ven. Onderweg verschillende koekoeken, matkoppen, tuinfluiter, geelgors, boompieper en een wulp. Bij het ven zaten 2 paartjes roodborsttapuiten, baltsende kleine plevieren en nog een paartje tafeleenden. Aan de eikenbomen die hier stonden hingen veel rupsen aan een draadje wat je eigenlijk niet zag, een heel leuk gezicht! Daarna een stuk door het bos gelopen waar we meikevers zagen en ook een paar gekraagde roodstaarten en een wielewaal. Toen we in het bos een beetje uitgekeken waren gingen we dwars de hei over. Op de hei wulpen, roodborsttapuiten met jongen, boompiepers, boomvalk, een overvliegende wielewaal en heel de tijd schoten er hagedisjes weg de begroeiing in. In wat vennetje in het noorden van het gebied hinnikende dodaarzen, prachtige geoorde fuut en ook de mooi adult zomerkleed Roodhalsfuut. Schitterend!! In de vennetjes was het ook een lawaai van jewelst want er zaten honderden kikkers te kwaken en te paren. Een schitterend geluid.

Vennetje vol met kwakende kikkers en een geoorde fuut

Daarna door het bos weer terug naar de bus want ook absoluut geen straf was. Zingende gekraagde roodstaarten, goudhaan, zwarte mees, spotvogel en ook heel leuk waren 2 bonte vliegenvangers. Bij de bus werd uitgewisseld wat alle groepen hadden. 1 groep had een zwarte ooievaar en een ander zelfs een oehoe! maar ja, je kan niet alles hebben. Wij hadden als enige een roodhalsfuut en dat vind ik toch ook niet verkeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten